Poutine

    (66)

    De Canadese versie van een patatje oorlog, kapsalon of ander populair frietgerecht. Dit zijn frietjes geserveerd met enigszins gesmolten kaas en jus. Probeer het en je raakt eraan verslaafd!


    74 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter plantaardige olie om in te frituren
    • 1 kilo aardappels, in frieten gesneden (of gebruik diepvries friet)
    • 275 gr verse kaas, in stukjes (bijv. mozzarella)
    • 250 ml gebonden vleesjus (bijv. uit een pakje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 185°C. Verwarm ondertussen de vleesjus.
    2. Doe de frietjes in de hete olie en frituur ze goudbruin, in ongeveer 5 minuten. Doe dit in gedeelten, zodat er niet teveel frieten in de frituurpan zitten. Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier.
    3. Leg de frietjes op een bord, bestrooi met brokjes kaas en schep de warme jus over de patat en kaas. Serveer direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (66)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties