Sperziebonen met kerstomaatjes

    Sperziebonen met kerstomaatjes

    17keer bewaard
    20min


    784 personen hebben dit gemaakt

    De sperziebonen worden kort gekookt en dan gemengd met roergebakken kerstomaatjes in een botersausje met basilicum. Onweerstaanbaar lekker! Wij serveren dit vaak met Pasen, maar het is een bijzonder lekker bijgerecht, wanneer dan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 650 gr sperziebonen, in stukjes van 2 cm
    • 335 ml water
    • 50 gr boter
    • 1 eetlepel suiker
    • 3/4 theelepel knoflookzout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1 1/2 theelepel gehakte verse basilicum
    • 300 gr kerstomaatjes, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de bonen in een pan met water, doe de deksel erop en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes gaar koken, in ongeveer 10 minuten. Giet af.
    2. Smelt de boter in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roer de suiker, knoflookzout, peper en basilicum erdoor. Voeg de tomaten toe en roerbak deze tot ze zacht zijn. Schep het tomatenmengsel bij de sperziebonen en roer om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Een aanrader, het botersausje doet "wonderen" - 05 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren