Pecannotentaartjes

    Pecannotentaartjes

    27keer bewaard
    28min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke, feestelijke kleine pecannotentaartjes die in een mini muffinbakvorm worden gebakken. Deze makkelijke zoete hapjes zijn in een handomdraai gemaakt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 mini taartjes

    • Deeg
    • 85 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • snufje zout
    • Vulling
    • 50 gr pecannoten, fijngehakt
    • 15 gr boter, gesmolten
    • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel grand marnier
    • 1 ei
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvormpjes in het bakblik in met een beetje gesmolten boter.
    2. Deeg:

    3. Mix 115 gr boter, suiker, roomkaas en een snufje zout samen tot een romig geheel met een elektrische mixer. Zeef de bloem en mix er geleidelijk door. Kneed tot een deegbal, en verdeel daarna in 24 kleine deegballetjes.
    4. Duw elk deegballetje in een muffinvormpje en vorm tot holle bakjes.
    5. Vulling:

    6. Hak de pecannoten fijn. Meng de basterdsuiker, gesmolten boter, losgeklopte ei, grand marnier, vanille extract, en een klein snufje zout samen. Roer de pecannoten erdoor.
    7. Vul de deegbakjes met de vulling en bak 18-20 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin. Laat een paar minuten afkoelen in het bakblik en laat daarna verder koelen op een bord of rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    CB
    van
    1

    Gevaarlijk lekker! Omdat ze zo klein zijn, pak je er steeds weer eentje uit de koektrommel. Ik heb gehoord dat je ze kan invriezen, maar dat is bij mij niet gelukt. Ze waren zo op! - 08 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren