Britse scones

    Britse scones

    9keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je het helemaal net als de Britten doet, eet je deze scones met jam en clotted cream. Perfect voor een high tea!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 350 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 85 gr boter
    • 3 eetlepels suiker
    • 175 ml melk
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 ei, losgeklopt
    • extra suiker om mee te bestrooien
    • extra bloem om mee te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in met een beetje boter. Zet de bakplaat alvast in de oven om heet te worden.
    2. Verwarm de melk even 30 seconden in de magnetron en roer er vervolgens het citroensap door. Zet opzij.
    3. Meng in een beslagkom het meel, zout en bakpoeder. Voeg de boter en suiker toe en kneed tot een kruimelig geheel. Voeg daarna geleidelijk de melk toe en kneed tot een (vrij natte) bal.
    4. Bestuif het aanrecht met wat bloem en strooi ook een beetje over de deegbal. Kneed het deeg kort tot het iets soepeler wordt en vorm het daarna in een platte ronde schijf van ong. 4 cm dik. Snij er net als in een pizza punten uit.
    5. Haal voorzichtig de hete bakplaat uit de oven, en verdeel de individuele scones erover. Bestrijk met losgeklopt ei en bestooi elke scone met nog een beetje suiker.
    6. Zet de scones 13-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Serveer met jam en clotted cream.

    Britse speciaalzaken

    In Britse winkeltjes vind je vaak lekkernijen voor bij scones zoals clotted cream, Devonshire cream, lemon curd, jam en thee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren