Kokosbavarois

    Kokosbavarois

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekkere kokosbavarois met zelfgemaakte kokoschips.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 ml kokosmelk
    • 1 vanille stokje
    • 100 gram suiker
    • 40 gram eidooier
    • 10 gram gelatine
    • 500 ml slagroom
    • Eventueel likeur
    • 1 verse kokosnoot
    • suiker
    • 1 citroen of limoen, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng de kokosmelk met het vanille stokje en de helft van de suiker aan de kook en laat dit 15 min trekken.
    2. Klop de eidooier met de rest van de suiker door elkaar, tot het een witgele kleur krijgt.
    3. Roer de kokosmelk door de eidooiers.
    4. Doe het mengsel terug in de pan. Verwarm dit 20 sec roerend op het vuur tegen de kook aan, zodat de eieren niet meer rauw zijn.
    5. Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 min. in koud water.
    6. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het mengsel in de pan en laat al roerend oplossen.
    7. Zeef de massa en doe het terug in de pan of een kom. Laat de kom in ijswater afkoelen. Af en toe door roeren zodat het gelijkmatig afkoelt.
    8. Klop de slagroom lobbig. Voeg het afgekoelde mengsel met de slagroom samen en spatel het langzaam door elkaar.
    9. Schenk het mengsel in vormpjes en dek deze af en zet ze in de koeling.
    10. Kokoschips

    11. Kokosnoot breken/doormidden hakken, vocht opvangen en in bak doen. Dunne plakken op de snijmachine snijden.
    12. Kokoswater aan de kook brengen met suiker. Als de suiker is opgelost weer af laten koelen. Limoen- of citroensap toe voegen. En de gesneden plakken kokos in dit vocht laten trekken.
    13. Kokos uit vocht halen en op siliconenmatjes in de oven op een lage tempratuur laten bakken, tot mooie krokante chips.

    Tip

    Serveer deze bavarois met de kokoschips en eventueel met amandelschaafsel of pistachenoten er omheen. En een verse fruit coulis, of vers rood fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren