Kalfsstoofpot met tomaten en witte wijn

    Kalfsstoofpot met tomaten en witte wijn

    1keer bewaard
    1uur40min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Door de tomaten en witte wijnsaus blijft het vlees lekker mals en sappig. Voeg eventueel verse salie en rozemarijn toe voor nog meer smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1kg kalfsvlees, in blokjes
    • 250g tomatensaus (passata)
    • 100ml witte wijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de uien en knoflook toe en fruit net zolang aan tot de ui zacht is.
    2. Voeg het vlees toe en bruin het aan alle kanten aan.
    3. Roer de passata en witte wijn erbij en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet vuur lager, dek af en laat het zachtjes 1 1/2 uur stoven tot het vlees gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren