Gelato (Italiaans ijs)

Gelato (Italiaans ijs)

17keer bewaard
11uur20min


102 personen hebben dit gemaakt

Dit recept is een basisrecept voor gelato (Italiaans roomijs). Je kunt hier smaken naar keuze aan toevoegen. Voeg bijvoorbeeld fruit, vanille, gemalen hazelnoten, cacao of kokos toe!

OSTAFF1

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 475 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 4 eidooiers
  • 100 gr suiker

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:11uur20min 

  1. Meng de melk en slagroom in een middelgrote steelpan. Verhit tot zich schuim vormt aan de randjes. Haal van het vuur.
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel in een grote kom. Schenk geleidelijk de warme melk erbij, en blijf voortdurend roeren met een garde. Doe het mengsel weer terug in de pan, verwarm op middelhoog vuur en roer met een houten pollepel, tot het mengsel wat dikker wordt en blijft hangen op de pollepel. Als je korreltjes ei gaat zien, moet je de pan meteen van het vuur halen.
  3. Schenk het mengsel door een zeef in een kom. Dek af en zet een aantal uren of een nacht in de koelkast.
  4. Schenk het mengsel in een ijsmachine en vries het in volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Doe vervolgens het ijs in een luchtdichte trommel en bewaar in de vriezer. Als de gelato te hard is, kun je het even in de koelkast zetten tot het de juiste consistentie heeft.

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

JannaBauwina
1

Ik heb eerst het basisrecht gemaakt. Daarna bij de helft chocolade gedaan ( was nog wat te warm en dus gesmolten) Voor het eerst gemaakt met mijn magimix Ijsmachine. Top!!! Ik ga het nu ook proberen met banaan. Door het tweede deel. Morgen met soja en overmorgen maar eens yoghurtijs. - 26 dec 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren