Baileys stroopwafel cheesecake

    Baileys stroopwafel cheesecake

    9keer bewaard
    4uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een combinatie van twee recepten die ik vond op andere receptenwebsites. Ik wilde de alcohol in de Baileys® zoveel mogelijk behouden, dus heb ik gezocht naar een manier om een baileystaart te maken zonder verhitten. Ik heb met deze taart al verschillende keren groot succes geboekt op verjaardagen. Daarnaast is deze taart een tribute aan Gouda, mijn woonplaats. Bekijk ook mijn video, onderaan dit recept.

    MariellaEverling Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr Goudse stroopwafel snippers
    • 150 gr roomboter
    • 4 à 5 Goudse stroopwafels
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 300 gr monchou
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 90 ml Baileys®
    • 100 ml Custard
    • 1/4 liter slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Bodem van springvorm bekleden met bakpapier.
    2. Stroopwafelsnippers met de vijzel of deegroller tot hele kleine stukjes pletten. De hele stroopwafels in vieren snijden.
    3. Smelt de boter in een pannetje, roer dit goed door de geplette snippers. meng er ook nog een klein scheut Baileys door en bekleed hiermee de bodem van de springvorm, goed met een lepel aandrukken. Zet rondom langs de rand de stukken stroopwafel. Ik heb de stroopwafel in vieren gesneden omdat je anders de taart niet in kleinere partjes kan snijden. Het kan natuurlijk ook gewoon met 8 (8,5) halve stroopwafels.
    4. Basterdsuiker, monchou en vanillesuiker mixen tot een glad mengsel, in twee keer de custard erdoor mixen, daarna beetje bij beetje de Bailey`s erdoor mixen. Klop de slagroom goed stijf en spatel dat voorzichtig door het monchou-mengsel. Verdeel dit mengsel over de bodem en maak het mooi vlak. Zet het geheel minimaal 3 tot 4 uur in de koelkast om op te stijven.
    5. Decoreer de taart naar eigen creativiteit. Ik heb er een rand slagroom opgespoten met de spuitzak, een klein laagje benco over het hele oppervlak gestrooid en nog wat toefjes slagroom toegevoegd. ik heb om de taart een leuk geruit lint gebonden.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Bekijk dit op mijn blog

    Budget videokookboek

    Video

    Mijn video van Baileys stroopwafel cheesecake
    Mijn video van Baileys stroopwafel cheesecake

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren