Babi Ketjap met cashewnoten en sperziebonen

    Babi Ketjap met cashewnoten en sperziebonen

    34keer bewaard
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Babi ketjap met cashewnoten en sperziebonen is een prima en smakelijk campinggerecht.

    voor.nadine Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr sperziebonen
    • 500 gr hamlap in blokjes
    • 3 eetlepels ketjap manis
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • zout en peper
    • 100 gr ongezouten cashewnoten
    • 400 gr rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze ong 12 minuten in water en zout, giet af en spoel af met koud water.
    2. Snijd vlees in blokjes en maak een marinade van ketjap, gember, knoflook, 1 el olie, peper en zout. Meng de marinade vervolgens met de vleesblokjes.
    3. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok, voeg het gemarineerde vlees toe en roerbak 5 minuten, voeg 2 eetlepels water toe en stoof zachtjes, ong 10 min.
    4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de sperziebonen en noten vlak voor serveren door het vlees en serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Vanaf nu ga ik vaker op de "Chinese tour ", lekkere maaltijd Ik heb de hamlapjes vervangen door kipfilet. - 05 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren