Salade niçoise met gepeperde tonijn

    Salade niçoise met gepeperde tonijn

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze salade niçoise met gepeperde tonijn is mijn favoriete salade.

    voor.nadine Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr tonijnfilet
    • grof gemalen zwarte peper
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 krop romeinse sla, in stukken
    • zout en peper
    • 150 gr dunne sperziebonen, gekookt
    • 4 tomaten, in stukjes
    • 2 hardgekookte eieren, gehalveerd
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 10 ansjovisfilets
    • 20 zwarte olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Strooi de grove peper op een plat vlak en bestrijk de tonijn met 1 eetlepel olie en druk deze in de peper.
    2. Verdeel de sla in grote kom bestrooi met zout en peper, verdeel de gekookte sperzieboontjes, tomaat en hardgekookte ei erover.
    3. Verhit de rest van de olie en als er damp afkomt, de tonijn 3 minuten per kant bakken. Snij de tonijn daarna eventueel in plakken.
    4. Schep de tonijn met de olie op de salade en blus af met een scheutje rode wijnazijn.
    5. Garneer de salade met ansjovis en olijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren