Gemarineerde tomatensalade

    Gemarineerde tomatensalade

    17keer bewaard
    1uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade van gemarineerde tomaten is gebaseerd op een bijgerecht uit een tijdschrift dat ik iets heb aangepast.

    voor.nadine Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 roma of trostomaten
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 15 gr verse basilicum, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Was de tomaten en snij in dunne partjes.
    2. Verwarm de azijn in een pannetje en pers de knoflook erboven uit. Haal de pan van het vuur en roer de kruiden erdoor. Klop de olie erdoor met een garde en schenk de warme dressing over de tomaten.
    3. Laat 1 uur bij kamertemperatuur rusten.
    4. Knip voor het serveren de basilicum fijn en schep door de tomatensalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Als maaltijdgroente gebruikt, persoonlijk zou ik de volgende keer de kruiden halveren, nu overheerst ze, maar het is wel lekker! - 03 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren