Tacos al pastor

    Tacos al pastor

    2keer bewaard
    4uur45min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Tacos al pastor is een traditioneel Mexicaans gerecht van mals varkensvlees en ananas, gemarineerd in een smakelijke, aromatische chilisaus, geserveerd met kleine tortilla's (zachte taco's). Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 ananas
    • 1 tomaat
    • 3 gedroogde guajillo chilipepers
    • 2 gedroogde ancho chilipepers
    • 2 chipotle chilipepers in adobosaus
    • 1 ui, in kwarten
    • 2 teentjes knoflook, geplet
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 4 eetlepels azijn
    • 3 hele kruidnagels
    • 1 theelepel komijnzaadjes
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak
    • 1 kilo varkensfilet of hamlappen, in dunne plakken
    • Om mee te serveren
    • maïstortilla's
    • 4 schijven ananas
    • 8 eetlepels gehakte verse koriander
    • 8 eetlepels fijngehakte ui
    • tomatillo salsa
    • citroen- of limoenschijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur45min 

    1. Schil de ananas, verwijder de kern en snij de ananas in plakken van 2 cm dik. Neem 2 schijven en hak deze fijn.
    2. Gril of rooster de tomaat in een grillpan of onder de grill tot de tomaat enigszins zwartgeblakerd is. Laat afkoelen, pel de tomaat en verwijder de zaadjes.
    3. Doe de gedroogde pepers in een kleine pan met kokend water. Laat 5 minuten koken, tot ze zacht zijn, en giet af.
    4. Meng in een blender of keukenmachine de fijngehakte ananas, tomaat, pepers, pepers in adobo saus, ui, knoflook, sinaasappelsap, azijn, kruidnagels, komijn, oregano en zout. Pureer tot een glad geheel.
    5. Leg het varkensvlees in een glazen of aardewerken schaal. Schenk de marinade over het vlees en zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Dek af met plasticfolie en zet minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast.
    6. Laat een grillpan heet worden op middelhoog vuur. Gril de ananas 10 minuten (1 keer keren) tot ze zacht zijn en licht zwartgeblakerd.
    7. Verhit een andere grillpan op middelhoog vuur. Leg het gemarineerde vlees in de pan en gril 4 tot 5 minuten, draai ondertussen 1 keer om.
    8. Haal het vlees uit de pan. Hak het vlees in grove stukjes. Hak de ananas in kleine stukjes.
    9. Serveer vlees en ananas met warme maïstortilla's en koriander, ui, tomatilla salsa en citroen- of limoenschijfjes.

    Video

    Tacos al pastor
    Tacos al pastor

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren