Broccoli-mosterdsoep

    Broccoli-mosterdsoep

    5keer bewaard
    55min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een gepureerde groentesoep van broccoli en een vleugje mosterd. Lekker als voorgerecht bij een feestelijk etentje, maar ook als complete maaltijd met wat salade en brood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 650 gr broccoli, in stukjes
    • 1 grote ui, in grove stukken
    • 15 gr boter
    • snufje suiker
    • 3 teentjes knoflook, dik gesneden
    • 1 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • 1/2 theelepel basilicum
    • 1/4 theelepel oregano
    • 1/8 theelepel cayennepeper
    • 700 ml kippenbouillon
    • 350 ml volle melk
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • geroosterde pijnboompitten om mee te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote, diepe koekenpan.
    2. Voeg broccoli toe en dan de ui, bak deze eerst zonder al te veel te roeren en vervolgens iets vaker, tot de groenten goudbruin beginnen te worden, na 7-8 minuten.
    3. Zet het vuur lager en voeg boter, suiker en knoflook toe; en bak mee, tot alle groenten een beetje caramelkleurig worden, na ongeveer nog eens 10 minuten.
    4. Voeg mosterdpoeder, basilicum, oregano en cayennepeper toe; bak mee tot het begint te geuren, ongeveer 30 sec tot 1 minuut.
    5. Voeg de bouillon toe; breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken met de deksel schuin op de pan, tot de broccoli gaar is, in ongeveer 10 minuten.
    6. Gebruik een staafmixer of een blender om de soep te pureren tot een glad geheel.
    7. Voeg melk toe (zorg dat de soep niet te dun wordt, de pijnboompitjes moeten er nog op blijven drijven). Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verwarm goed door, schep in kommen en garneer met de pijnboompitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Op zich een hele lekkere soep, maar ik miste het vleugje mosterd-smaak. Ik heb precies volgens recept gewerkt, op de bouillon na. De soep staat onder het kopje vegetarische gerechten, dus is de kippenbouillon niet geschikt. Ik heb gewoon kruidenbouillon gebruikt. - 07 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren