Wit fondantglazuur

  (209)
  35 minuten

  Gebruik deze witte rolbare fondant om een prachtig egale laag op je taarten aan te brengen. Kneed het in je favoriete kleur en vorm, bijvoorbeeld voor een verjaardagstaart of cupcakes. Rol het uit tot een dikte van 6mm om het beste resultaat te bereiken.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 16 

  • 1 zakje gelatinepoeder (ong. 10 gr)
  • 60 ml koud water
  • 125 ml glucosestroop
  • 1 eetlepel glycerine
  • 30 gr boter of margarine
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kilo poedersuiker

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

  1. Meng het gelatinepoeder met het koude water, en laat staan tot het dik is. Voeg het gelatinemengsel toe aan een hittebestendige kom en verhit deze kom au bain-marie in een steelpannetje met water. Zorg dat er geen water in de kom komt. Verwarm tot de gelatine is opgelost.
  2. Voeg de glucosestroop en de glycerine toe en meng goed. Roer de boter erdoor en haal de pan als de boter bijna is opgelost van het vuur om de vanille erdoor te roeren. Laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is.
  3. Voeg de helft van de poedersuiker toe aan een grote kom. Maak een kuiltje in het midden met behulp van een pollepel en roer vervolgens het lauwwarme gelatinemengsel erdoor. Meng steeds meer van de suiker erdoor, tot het mengsel niet meer plakkerig is. Kneed daarna de rest van de poedersuiker er met de hand door. Kneed de fondant tot het zacht, glad, vormbaar en niet meer plakkerig is. Als de fondant te zacht is, voeg dan meer suiker toe. Te hard? Voeg dan druppel voor druppel meer water toe. Gebruik de fondant onmiddellijk of bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast. Eest even op kamertemperatuur laten komen en zacht kneden voor gebruik.

  Glucosestroop en glycerine

  Deze producten zijn verkrijgbaar op het internet of in speciaalzaken. Indien je het glazuur een kleur wilt geven, gebruik dan 3 druppels kleurstof voor voeding in de gewenste kleur.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (209)