Egyptisch ei

    Egyptisch ei

    5keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geen idee of dit recept uit Egypte komt, maar de naam is mij zo verteld, dus daar hou ik het maar bij. Een makkelijk recept, en redelijk snel klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 6 eieren
    • 1 zakje nasimix speciaal (Honig)
    • 2 eetlepels komijnpoeder
    • 1 rode paprika
    • 1 ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de paprika en ui in stukjes.
    2. Doe de nasimix in een kopje heet water en laat dit even staan.
    3. Rul het gehakt langzaam gaar in een diepe pan met een beetje boter.
    4. Als het gehakt gaar is, doe de ui en paprika erbij en laat langzaam een paar minuten garen. Eventueel een klein beetje water toevoegen.
    5. Roer de nasimix met het vocht bij het gehakt en voeg ook de komijn toe. Het geheel lekker doorroeren.
    6. Laat dit 3 minuten op een laag pitje staan.
    7. Voeg de eieren verdeeld toe aan de pan, gewoon rauw in het prutje (maar wel zonder schaal natuurlijk).
    8. Laat het geheel nu zacht pruttelen met de deksel erop totdat de eieren geheel gaar zijn (het eigeel hard is).

    Tip

    Serveren met vers Turks brood smaakt het lekkerste naar mijn idee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren