Chocolade cupcakes met marshmallow

    Chocolade cupcakes met marshmallow

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Koemelk en sojavrije chocolade cupcakes, afgewerkt met confituur en zelfgemaakte marshmallow. Het recept is voor 12 cupcakes. Voor het maken van de marshmallow is een elektrische mixer handig.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 cupcakes

    • 85 gr pure chocolade
    • 5 eieren
    • 260 gr suiker
    • 60 ml water
    • confituur in een smaak naar keuze
    • 12 stukjes fruit die passen bij de confituur om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Neem een bakvorm voor 12 cupcakes en vul deze met papieren bakvormpjes.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Smelt de chocolade.
    4. Splits de eieren en verdeel ze over drie kommen:
      Kom 1: 5 eierdooiers,
      Kom 2: 3 eiwitten,
      Kom 3: 2 eiwitten.
    5. Meng de eierdooiers met de gesmolten chocolade en 80 gr suiker.
    6. Klop de 3 eiwitten tot schuim.
    7. Schep het eiwit door de rest van het beslag.
    8. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
    9. Zet 15 min in de voorverwarmde oven.
    10. Breng het water aan de kook en roer er ondertussen 140 gr suiker door.
    11. Klop ondertussen de 2 eiwitten met 40 gr suiker tot schuim.
    12. Als het water met de suiker een siroop is geworden (niet donker van kleur laten worden), giet je deze zachtjes bij het opgeklopte eiwit terwijl je dit blijft opkloppen.
    13. Neem de cupcakes en smeer op elk van de cupcakes een koffielepel confituur.
    14. Spuit hierop de zelfgemaakte marshmallow.
    15. Werk af met een stukje fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren