Gele curry met garnalen

    Gele curry met garnalen

    6keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zelf curry maken is niet moeilijk. Je maakt eerst een currypasta, die bak je een tijdje zodat alle smaken goed loskomen, en daarna voeg je de overige ingrediënten toe. Serveer met witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • Marinade voor de garnalen
    • 400-500 gr grote rauwe garnalen
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 2 theelepels kurkuma
    • snufje zout
    • Voor de currypasta
    • 12 zwarte peperbollen
    • 1 volle eetlepel korianderbolletjes
    • 1 volle theelepel venkelzaad
    • 1 gedroogde rode peper, met zaadjes
    • 5 teentjes knoflook
    • 3 cm gember, in stukjes
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • Voor de curry
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 tomaat, in stukjes
    • 1 blik kokosmelk (400 ml)
    • sap van 1/2 limoen
    • 2 rode chilipepers, zonder zaadjes en in stukjes
    • bosje verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

      Marinade:

    1. Pel de garnalen, verwijder ook de staart, en haal er het darmkanaal uit. Meng met de witte wijnazijn, kurkuma en het zout. Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast. Ondertussen kun je mooi de rijst opzetten.
    2. Currypasta:

    3. Stamp de peper, koriander, en venkel fijn in een vijzel. Zet opzij in een bakje. Stamp de gedroogde rode peper, gepelde knoflook en stukjes gember fijn in een vijzel. Maal in een keukenmachine (of met een staafmixer, of nog steeds in de vijzel) het kruidenmengsel samen met het knoflook-gember mengsel en de zonnebloemolie. Zet opzij.
    4. Curry:

    5. Snij de ui en tomaat in stukjes. Verwarm een wok op middelhoog vuur. Bak de currypasta hier ong. 3 minuten in voor. Zet het vuur laag en bak de ui hier zachtjes glazig in, ong. 10 minuten. Voeg de tomaat toe, en bak 5 minuten mee. Roer af en toe.
    6. Voeg de kokosmelk toe, en laat zachtjes 5 minuten pruttelen. Haal de garnalen uit de koelkast. Bak ondertussen de garnalen (met de marinade) in 2-3 minuten in een aparte pan gaar. Voeg toe aan de curry, en roer erdoor.
    7. Werk af met de fijngehakte chilipeper, een scheutje limoensap, en de verse koriander. Serveer met gekookte witte rijst.

    Tip:

    Laat de garnalen niet te lang meegaren in de curry, want dan wordt het net rubber!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren