Easy peasy scones (ideaal voor de luie zondag)

  30 minuten

  Scones zijn echt mijn favoriet. Sowieso is ontbijten een van mijn favoriete bezigheden. Of ik echt een ochtendmens ben, kan ik niet zeggen, want lekker lang tafelen vind ik ook een van de leukste momenten van de dag. Het leuke aan scones, vind ik, is dat de ingrediënten met grote waarschijnlijkheid al in je voorraadkast staan. Heel veel moeite hoef je dus niet te doen op de vroege ochtend en ideaal voor mijn regelmatige scone-aandrang. Als je geen karnemelk hebt, kun je gewone melk nemen en als je geen rozijntjes hebt, kun je ze gewoon weglaten. Oké, toegegeven, scones zijn wel een beetje mighty en massive, maar daar houd ik wel van zo op de vroege ochtend. Als je dit niet aankunt, zijn ze ook lekker voor de zondagse brunch of bij de afternoon tea.

  yellowlemontreeblog

  Utrecht, Nederland
  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 8 -10 scones

  • 450 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 gram koude boter in blokjes
  • 150 ml karnemelk of gewone melk
  • 2 eetlepels rozijnen
  • snufje zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Doe de bloem, poedersuiker, bakpoeder, zout en de boter in een keukenmachine of grote kom. Kneed alles kort totdat de boter en de bloem grove korrels vormen.
  3. Giet de melk erbij en kneed alles tot het een mooi samenhangend geheel wordt. Kneed de rozijnen door het deeg. Maak er een grote bal van.
  4. Bestuif het aanrecht met bloem. Druk de bal deeg uit tot een plak van ongeveer 2 cm dik. Steek er scones uit met een uitsteekvorm of glas (je kan het deeg ook in kleine balletjes verdelen en deze platdrukken). Kneed de restjes van het deeg steeds weer tot een platte plak en ga zo door tot al het deeg op is.
  5. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones met wat melk en zet ze in de hete oven.
  6. Bak de scones in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en gaar.

  Tip

  Eet ze met clotted cream, een dikke ongezoete room, en jam natuurlijk. Alles home made, maar dat spreekt voor zich. Kijk voor deze recepten verder bij mijn recepten of op de blog: www.yellowlemontreeblog.com

  Bekijk dit op mijn blog

  Scones met zelfgemaakte frambozenjam en clotted cream

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)