Eenvoudige Gentse waterzooi

    Eenvoudige Gentse waterzooi

    2keer bewaard
    11uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig recept voor de bereiding van Gentse waterzooi, het alom gekende streekgerecht van de Oost-Vlaamse hoofdstad.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele kip
    • 1 zak mosselgroenten (selderij, ui, wortel, prei)
    • enkele voorgekookte aardappelen, in partjes
    • room
    • 1 eierdooier
    • kruiden naar smaak (tijm, laurierblad, …)
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10uur  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:11uur20min 

    1. Kook de kip 60 minuten met 1/3 van de groenten en kruiden in een pan met genoeg water om alles te bedekken. Haal de kip uit elkaar, en zeef het kookvocht. Bak de rest van de groenten en voorgekookte aardappelen zachtjes in de boter. Meng de eierdooier, room en kookvocht samen, en voeg toe aan de pan. De eierdooier en room zorgt erdoor dat de waterzooi bindt. Niet meer laten doorkoken en kip toevoegen. Goed warm laten worden. Smakelijk!

    Zie instructiefilmpje:

    http://youtu.be/UQ5eOyzwttg

    Bekijk dit op mijn blog

    http://youtu.be/UQ5eOyzwttg

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren