Roerei original

    Roerei original

    10keer bewaard
    10min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en gemakkelijke lunch die bovendien erg lekker is! Dit recept voor roerei is voor 4 personen.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • scheut melk
    • royale hoeveelheid geraspte kaas, maar kan ook naar eigen smaak
    • klontje Blue Band (mijn voorkeur) voor in de pan (Roomboter uit een pakje kan ook)
    • 4 - 8 boterhammen
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Breek de eieren boven een kleine kom. Voeg een scheut melk erbij, met de geraspte kaas.
    2. Strooi er wat zout en peper overheen.
    3. Kluts het mengsel tot het een egaal mengsel is.
    4. Verwarm een pan met de boter tot het goed heet is, en giet het mengsel in de pan.
    5. Roer er met bijv. een houten spatel doorheen. Let op: zorg dat het in stukjes verandert! Je hoeft niet speciaal voorzichtig te zijn met het gieten in de pan.
    6. Als al het vocht is verdwenen, is het klaar om op te scheppen. Dat kan je gewoon met een lepel doen.
    7. Voor het geroosterde brood kan je een broodrooster gebruiken, maar je kan ook een tosti-apparaat gebruiken. Wel even de boterham besmeren met een laagje boter! Je kan ook de boterham in een pan leggen.
    8. Voor garnering kan je een takje groen erop leggen. Servetje erbij, en eet smakelijk!

    Tip

    Je kan ook tomaat erdoorheen doen, of stukjes ham, of spekjes. Lekker op een geroosterde boterham. Probeer het niet op een cracker te doen, dan smelt de cracker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Smaakte erg goed, ik heb zelf geen boter of bakvet toegevoegd (keramische pan). Lekker recept en ook vlot klaar! - 03 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren