Nasi Goreng

    Nasi Goreng

    5keer bewaard
    2uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind het meer ‘aangeklede rijst’ dan een volledige maaltijd.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 g witte rijst
    • water om de rijst te koken (ca. 1/2 liter)
    • Wat boter of olie om in te bakken
    • 1 grote ui
    • een paar teentjes knoflook, geschild en heel klein gesneden
    • 1/2 kg mager rundergehakt
    • 1 theelepel koriander (ketoembar)
    • 1 theelepel komijn (djintan)
    • 1-2 eetlepels ketjap
    • 3-4 eieren
    • een scheutje melk voor de omelet
    • een komkommer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Kook de avond tevoren of ‘s morgens vroeg de rijst, zodat hij goed droog is en de korrels los zijn.
    2. Schil de ui, snijd hem doormidden en dan in schijfes, maak de halve ringen los,
    3. Verhit olijfolie in een koekepan en fruit de ui op middelhoog vuur, roer geregeld.
    4. Haal de velletjes van de knoflook, snijd de teentjes klein, en laat de knoflook met de ui meebakken.
    5. Prak het gehakt door de hete ui en knoflook, doe de kruiden erbij.
    6. Verwarm een kwart of een derde van de rijst in de magnetron, en doe het dan in de braadpan, meng het goed, en verwarm dan in gedeeltes de rest van de rijst, en bak het dan mee in de braadpan.
    7. Maak een omelet van de eieren en de melk, snijd hem in reepjes en meng het door de nasi.
    8. Schil de komkommer, kras er in de lengte strepen over met een vork; snijd in 4 tot 6 stukken, en snijd die stukken in de lengte in vieren.
    9. Zet het vuur uit en meng de ketjap door de nasi.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    2

    voor mij is dit geen nasi, die maak je niet met gehakt,ook moet er meer groente door,en kruiden, - 15 apr 2012

    Marco
    van
    1

    Met gekookte rijst uit de diepvries die alleen nog een paar minuten in de magnetron moet is het nog gemakkelijker dan de dag vantevoren rijst koken. - 04 jul 2012

    van
    0

    toevallig viel mijn oog op dit recept! In practisch alle Aziatische landen kent men "gebakken rijst". Dit lijkt mij een niet eens zo heel onsmakelijk "prutje" van Nederlandse bodem. Geen recept. - 28 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren