Melasse haverbrood

    Melasse haverbrood

    1keer bewaard
    1uur10min


    50 personen hebben dit gemaakt

    Je krijgt het beste resultaat als het deeg voor dit brood een nacht lang gerezen heeft. Dit recept is genoeg voor meerdere broden, dus je kunt er een paar invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 75g havermoutvlokken
    • 100g melasse
    • 5 eetl plantaardige olie
    • 1 theel zout
    • 350ml kokend water
    • 2 eetl droge gistkorrels
    • 100ml warm water
    • 100g volkorenmeel
    • 675g bloem
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Vermeng de haver, melasse, olie, zout en het kokende water. Laat het koelen tot ongeveer 40 C.
    2. Activeer de gist met het warme water. Voeg dit bij havermengsel en meng goed door elkaar. Voeg de volkorenbloem, 1/2 van de bloem en de eieren toe. Meng goed.
    3. Roer geleidelijk aan de rest van de bloem erdoor om een zacht deeg te vormen. Draai het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het gedurende 10 minuten. Plaats in goed ingeoliede kom met een deksel erop en zet het een nacht in de koelkast.
    4. Sla het deeg neer, vorm er broden van en laat de broden rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Bak ze af in een oven op 190 C / gasstand 5. De broden zijn klaar als ze hol klinken als er op geklopt wordt. Dit recept is genoeg voor 3 broden of 4 minibroden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties