Eenvoudige banketbakkersroom

    Eenvoudige banketbakkersroom

    29keer bewaard
    50min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik dit eenvoudige recept voor banketbakkersroom, ook wel crème patissière genoemd, om fruittaarten, eclairs of puddingbroodjes mee te maken. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 vulling voor een grote taart (30 cm)

    • 500 ml melk
    • 1/2 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
    • 4 eierdooiers
    • 90 gr suiker
    • 1 theelepel maizena
    • 50 gr bloem
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit 400 ml melk in een kleine steelpan met het vanillestokje. Laat 4 minuten verwarmen, maar laat het niet koken. Haal van het vuur.
    2. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom met een garde tot een glad en lichtgeel mengsel. Meng de bloem en maizena en klop dit door het eimengsel tot het glad is, voeg dan de resterende 100 ml melk toe en klop goed door.
    3. Verwijder het vanillstokje uit de warme melk. Voeg het eidooiermengsel toe aan de melk en klop goed door met een garde. Zet op laag vuur en blijf 6-8 minuten roeren tot het mengsel dikker is geworden.
    4. Haal van het vuur en schenk de room in een kom. Dep de bovenkant van de banketbakkersroom met een klontje boter, zodat er geen vel kan vormen. Zet vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast.

    Video

    Banketbakkersroom
    Banketbakkersroom

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Elise90025
    4

    Dit is het lekkerste, mooiste en luchtigste banketbakkersroom die ik heb geproefd! Het is sowieso 5 sterren waard. - 26 apr 2015

    van
    0

    zeker voor herhaling vatbaar: eenvoudig en superlekker! - 13 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren