Taartbodem voor zoete taarten

    Taartbodem voor zoete taarten

    21keer bewaard
    1uur50min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Een zelfgemaakte taartbodem, voor fruittaarten, chocoladetaart, ongebakken cheesecakes of kwarktaarten! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taartbodem (30 cm)

    • 250 gr bloem
    • snufje zout
    • 80 gr suiker
    • 100 gr boter, in blokjes, op kamertemperatuur
    • 1 eierdooier
    • 50 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Meng bloem, zout en suiker. Wrijf de boter met je vingers door het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Voeg eierdooier en water toe en kneed tot een bal. Wikkel in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 30 cm doorsnee in.
    3. Bestrooi je werkoppervlak en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot 5 mm dikte. Rol het deeg op de deegroller en breng het hiermee over naar de taartvorm. leg het deeg in de taartvorm en druk zachtjes aan met je vingers op de bodem en de rand. Rol de deegroller over de rand om het overtollige deeg weg te halen.
    4. Prik de bodem in met een vork. Leg bakpapier over de bodem en vul met droge bonen of linzen. Dit heet blind bakken, en dit wordt gedaan zodat de bodem niet gaat opbollen tijdens het bakken.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem lichtbruin is aan de randjes. haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen (deze bonen kun je niet meer eten, maar wel nog een keer gebruiken voor blind bakken). Laat de taartbodem helemaal afkoelen voordat je deze verder verwerkt.

    Tips

    Als je een kleinere taartvorm gebruikt (20 cm), heb je nog voldoende deeg over om 6 mini taartvormpjes mee te maken. Je kunt de mini taartbodems gemakkelijk invriezen na het bakken. Zorg dat ze wel helemaal afgekoeld zijn voor je ze in de vriezer zet en laat ze helemaal ontdooien tot kamertemperatuur voor je ze verder verwerkt.

    Video

    Taartbodem voor zoete taarten
    Taartbodem voor zoete taarten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren