Rozijnenbrood met kaneel en melasse

    Rozijnenbrood met kaneel en melasse

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is genoeg voor vijf broden of talrijke kleine broodjes. Handig om in te vriezen. Even opgewarmd in de oven smaken ze weer net als versgebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 450ml kokend water
    • 75g havermoutvlokken
    • 30g boter
    • 3 eetl donkerbruine basterdsuiker
    • 4 theel zout
    • 225g melasse
    • 100ml warm water (45 C)
    • 1 theel basterdsuiker
    • 2 eetl droge gistkorrels
    • 750ml warm water (45 C)
    • 1.75kg bloem
    • 225g gele rozijnen
    • 1 1/2 theel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Roer het kokende water, haver, boter, bruine suiker, zout en melasse door elkaar. Laat afkoelen.
    2. Los 1 theel basterdsuiker op in het warme water. Strooi de gist erdoor en laat het activeren terwijl de haver afkoelt.
    3. Voeg het resterende warme water bij het gekoelde havermengsel. Roer de gist erdoor. Voeg de bloem geleidelijk toe, tot het moeilijk te roeren wordt. Schep de rozijnen door het deeg en meng de kaneel erdoor; roer dit door het deeg. Draai het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed genoeg meel erdoor tot het een zacht maar niet plakkerig deeg is. Dek af. Laat 1 tot 2 uur rijzen op een warme plek, of tot het verdubbeld is in volume.
    4. Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken. Vorm er broden van en plaats ze in ingevette broodvormen (23x13cm).
    5. Bak de broden gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 C / gasstand 5. Verlaag de oven naar 180 C / gasstand 4 en bak nogmaals 20 minuten. Laat de broden vervolgens afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren