Stamppot zuurkool met zoete aardappel

    Stamppot zuurkool met zoete aardappel

    6keer bewaard
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Op het eerste gezicht lijken zoete aardappel en zuurkool niet bij elkaar te passen. Echter is het een heerlijke zoetzure combinatie! Met het zoute van bijv. een runderworstje erbij wordt deze stamppot echt een heerlijk recept!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 zoete aardappel
    • 200 gram zuurkool
    • (runder)gehakt of runderworst
    • peper en zout
    • olijfolie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes. Kook de gesneden aardappel 5 tot 10 minuten. Hoe langer je hem kookt hoe zoeter hij wordt.
    2. Bereid ondertussen de zuurkool volgens de aanwijzingen op het pak.
    3. Bak ook het gehakt of worstje.
    4. Stamp de gekookte aardappel, voeg de zuurkool en het gehakt toe. Mix dit goed door elkaar.
    5. Breng dit gerecht op smaak met peper en zout. PS: Ik vind het persoonlijk lekker om er een beetje olijfolie doorheen te doen.

    Tip

    Dit is mijn idee van het gerecht. Speel ermee en maak het tot je eigen favoriete recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren