Mango chutney

    Mango chutney

    3keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Het is een eenvoudig recept, waar je eindeloos mee kunt variëren. Ik gebruik het zomers in een koude rijstsalade met kip, als saus bij taco's of wraps en bij de borrel in een opgerolde wrap met kip, welke ik na het oprollen in repen snij. Succes gegarandeerd!

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 -3 kleine potjes

    • 2 mango's
    • 1 rode peper
    • 3 cm verse gember
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 150 ml azijn
    • 60 gr witte basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Schil de mango's, en snij ze in stukjes.
    2. Snij de rode peper fijn.
    3. Schil de gemberwortel en snij deze fijn.
    4. Snipper de ui.
    5. Doe alles in een pan.
    6. Pers de knoflook.
    7. Voeg de suiker toe.
    8. Roer alles door elkaar en laat het geheel ongeveer een uur pruttelen.
    9. Pureer het geheel nog fijner met de staafmixer.

    Tip

    Zelf doe ik het heet in schone potjes met een draaideksel, en zet de potjes vervolgens op de kop om af te laten koelen. Zo creëer je een vacuüm.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren