Grootmoeders snert

    Grootmoeders snert

    5keer bewaard
    3uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van mijn moeder, die het op haar beurt van haar moeder heeft gekregen. Heerlijk vol en rijkelijk gevuld. Topper voor een koude winterdag.

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spliterwten (een zakje)
    • 2 uien
    • 1 zakje groentesoep
    • 1 prei
    • 1 verse worst
    • 1 rookworst
    • 500 gr krabbetjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Doe de spliterwten in een grote soeppan, en vul het met water. Doe de krabbetjes erbij en zet het op vuur.
    2. Snij de uien in halve ringen. Voeg toe.
    3. Snij de prei fijn. Voeg toe.
    4. Doe de verse worst erbij. Als de worst gaar is, haal je deze eruit en snij het in plakjes. Doe het vervolgens terug in de pan.
    5. Voeg het zakje groentesoep toe.
    6. Laat drie uur koken.
    7. Haal de krabbetjes eruit (vlees moet van de botten afvallen), en verwijder de botten. Snij het vlees fijn en doe terug in de pan.
    8. Voeg na ongeveer 2 en een half uur koken de rookworst toe. Als deze gaar is, haal je het eruit en snij je het in plakjes. Doe het terug in de pan.

    Tip

    Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Is de soep niet zout genoeg, kun je een bouillon blokje oplossen in een beetje kokend water en toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren