Spaghetti met kip in witte wijn.

    Spaghetti met kip in witte wijn.

    9keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Fris gerecht, waarin elk ingrediënt goed naar voren komt. Deze spaghetti met kip in witte wijn is een van mijn favorieten.

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti
    • 1 bouillonblokje
    • 500 gr kipfilet
    • olijfolie
    • 4 tenen knoflook
    • 1 zakje (ong 100 gr) zongedroogde tomaten
    • fikse scheut soave (witte wijn)
    • 1 citroen
    • 1 gedroogde rode peper
    • 1 zakje (75 gr) rucola
    • peper
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de spaghetti in water beetgaar met een bouillonblokje. Afgieten en opzij zetten.
    2. Snij de kipfilet in blokjes.
    3. Bak de kipfilet in olijfolie.
    4. Pers de tenen knoflook uit en snij de gedroogde rode peper fijn. Bak ze even mee.
    5. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
    6. Voeg een fikse scheut soave bij de kip.
    7. Voeg de tomaatjes toe.
    8. Rasp de schil van de citroen, voeg toe.
    9. Kook de wijn zachtjes in, roer regelmatig om.
    10. Snij de rucola grof, en roer door het kipmengsel.
    11. Voeg de gekookte spaghetti toe.
    12. Sprenkel de citroensap over de spaghetti en hussel alles goed door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren