Pastasalade met tonijn, olijven en feta

    (40)
    30 minuten

    Een salade met een Mediterrane invloed. Bevat onder andere pijnboompitten, fetakaas, olijven, knoflook en verse basilicum. Het is bij ons een favoriet in de zomer, makkelijk, maar uniek. Kan warm of koud geserveerd worden.


    110 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr fusilli pasta (of tagliatelle)
    • 2 blikjes tonijn in water (elk 185 gr), uitgelekt
    • 12 Kalamata olijven, ontpit en in plakjes
    • 3 eetlepels pijnboompitten
    • 1 teentje knoflook, peperst
    • handvol gehakte verse basilicum
    • handvol gehakte verse peterselie
    • 100 gr feta kaas, verkruimeld (indien gewenst)
    • 1 citroen, geperst
    • 6 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta in een grote pan met lichtgezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Meng ondertussen de tonijn, olijven, pijnboompitten, knoflook, basilicum, peterselie, en verkruimelde feta.
    3. Giet de pasta af en roer er wat citroensap en olijfolie doorheen. Schep de pasta door het warme tonijnmengsel; dien warm of koud op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (40)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    14

    Ik heb er wat extra feta doorgedaan, omdat ik dat zo lekker vind, maar verder zo al een heerlijke salade.  -  14 jul 2010

    0

    Zo eenvoudig maar zo ongelooflijk lekker 😊  -  16 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren