Zuurkoolschotel met ananas

    Heerlijke ovenschotel met 'n zoete bite. Ben niet zo'n warme ananas liefhebber, maar in deze schotel wil je het niet missen. Heerlijk!

    Bellemay

    Drenthe, Nederland
    118 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ovenschotel

    • 500 gram aardappelen
    • melk
    • klontje boter
    • kerrie
    • peper
    • zout
    • 350 gram zuurkool
    • 1 blikje ananasblokjes
    • 500 gram rundergehakt
    • een handvol rozijnen
    • kruiden paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Aardappelen koken met zout, puree maken met hete melk en boter. Op smaak brengen met kerrie, peper en zout.
    2. Gehakt rul bakken en de ananas en de rozijnen toevoegen
    3. Zuurkool gaar koken in de ananassiroop
    4. Ovenschaal inwrijven met boter
    5. Laagje puree, daarop zuurkool, gehakt, rozijnen en ananas. Ananassap eroverheen.
    6. Afdekken met de rest van de puree.
    7. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
    8. Een paar minuten in hete oven van 250°C, voor een bruin korstje.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties