Echte pindasaus

    Echte pindasaus

    19keer bewaard
    15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Pindasaus kun je zelf eenvoudig maken van pindakaas. Met ketjap, sambal, knoflook en suiker maak je er echte Indonesische pindasaus van. Lekker bij kipsaté, varkenssaté of bij nasi of bami.

    Arine Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pot pindakaas
    • 1 theelepel sambal
    • 2 eetlepels ketjap manis
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 kopjes water, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de ingrediënten in een steelpannetje en verwarm op middelmatig vuur. Roer met een garde door, tot je een glad mengsel hebt. Voeg eventueel meer water toe als je een dunnere pindasaus wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heel makkelijk en smaakt ook heel lekker als dipsaus voor rauwe groente. - 05 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren