Vijgensalade

    Vijgensalade

    3keer bewaard
    5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze makkelijke vijgensalade maak ik het liefst in het najaar als de verse vijgen in het seizoen zijn, maar met stukjes gekonfijte vijg zou je deze salade ook vast goed kunnen maken.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor de salade
    • 8 verse vijgen, in vieren
    • 75 gr rucola
    • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
    • 4 eetlepels verkruimelde geitenkaas
    • 6 plakjes proscuitto, in stukken gescheurd
    • Voor de dressing
    • 4 eetlepels olijfolie, extra vergine
    • 1 eetlepel balsamico-azijn
    • 1 theelepel honing
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:5min 

    1. Snij de vijgen in vieren, was en droog de rucola, verkruimel de geitenkaas, snij de kerstomaatjes in tweeën, scheur de proscuitto in stukjes en verdeel alle ingrediënten over twee borden.
    2. Maak de dressing door de olijfolie met de balsamico, honing en zout en peper te mengen. Besprenkel over de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren