Biefstuk van de haas met sjalot en rode wijnsaus

    Biefstuk van de haas met sjalot en rode wijnsaus

    28keer bewaard
    20min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke saus van rode wijn en sjalot met een vleugje balsamico-azijn wordt over een perfect gebakken biefstukken van de haas gegoten. Geniet ervan met een flesje rode wijn voor een romantisch avondje thuis. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 dikke biefstukken van de haas
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 1 eetlepel olie
    • 1/2 sjalot, gesneden
    • 4 eetlepels balsamico-azijn
    • 4 eetlepels droge rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bestrooi elke biefstuk aan beide kanten met zout en peper.
    2. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Leg de biefstukken in de hete pan, en bak elke kant 4 minuten. Haal uit de pan en giet de olie af.
    3. Zet de pan weer op het vuur. Voeg de plakjes sjalot toe en bak al roerende tot deze glazig en goudbruin zijn, ongeveer 1 minuut. Voeg rode wijn toe en roer tot alle vastgeplakte bruine stukjes die aan de bodem van de pan vastzitten loslaten. Zet het vuur iets lager, voeg balsamico-azijn toe en laat de saus tot de helft inkoken.
    4. Leg de biefstukken weer enkele minuten terug in de pan, en keer ze halverwege. Serveer de biefstukken op twee voorverwarmde borden, lepel de saus erover, en serveer onmiddellijk.

    Video

    Biefstuk met sjalot en rode wijnsaus
    Biefstuk met sjalot en rode wijnsaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    MaartjeRieb
    3

    kan dit ook met ossenhaas? - 18 dec 2015

    van
    1

    Dit is een heerlijk recept, gisteren uitgeprobeerd, moet niet aangepast worden. - 12 nov 2014

    van
    0

    Heerlijk - 01 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren