Cookie Dough ijs (zonder ijsmachine)

    Cookie Dough ijs (zonder ijsmachine)

    4keer bewaard
    3uur30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Cookie Dough ijs kan heel duur zijn, 5 euro? Heb ik er niet voor over! Maak het nu zelf en waarschijnlijk heb je alles al in huis! Tenminste, ik dan.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 bak (1 liter) vanille schepijs
    • 3 zakjes vanille suiker
    • 40 gr suiker
    • 120 gr (1 kopje) bruine basterdsuiker
    • 110 gr boter (kamer temp.)
    • snufje zout
    • 100 gr bloem
    • 2 tl melk
    • Chocolade stukjes (of een reep)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur in de diepvries  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Haal je vanilleijs uit de vriezer. Doe alle suiker, boter en zout in een kom en mix het luchtig. Gezouten boter? Dan hoeft er geen zout meer bij.
    2. Doe de bloem en melk erbij, mixen maar! Lukt het niet, kneed dan door met je handen.
    3. Doe 1/4 deel van het deeg door het ijs. Maak van de rest een bal en leg dit een half uurtje in de vriezer.
    4. Ondertussen kan je de chocolade in stukjes snijden. Meng de stukjes door het ondertussen zacht geworden ijs. Zet weer terug in de koeling.
    5. Na 30 minuten kun je het deeg eruit halen. Maak er balletjes van zo groot als knikkers. Maak er zo veel je wilt, hoe meer ijs je hebt, des te meer balletjes. Te veel is niet lekker! Doe de balletjes in de vriezer om hard te worden.
    6. Als de balletjes hard zijn kun je ze door het nog steeds zachte ijs mengen. Doe dit voorzichtig, we willen ze heel houden! Zet het ongeveer 3 uur in de vriezer om compleet stevig te worden.
    7. Eten maar! Let op: dit is heel machtig! Neem niet te veel, ik heb ook 3 scheppen weg moeten gooien! :(

    Tip

    Serveer met een beetje slagroom erop. Errug lekker!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren