Grootmoeders Kerst peertjes

    2 uur 40 minuten

    Onovertroffen stoofperen van mijn oma! Al ben ik geen kind meer, alleen al de geur brengt me terug. Mijn vrienden genieten graag mee als ik een goed gevulde pan op tafel zet met aardappeltjes uit de oven en een lekkere rollade. Hoe hollands kan 't zijn!

    Bellemay

    Drenthe, Nederland
    16 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kg roodkokende stoofperen
    • 2 kaneelstokjes
    • 4 zakjes vanille suiker
    • suiker/zoetstof voor koken naar smaak
    • 1 fles port
    • scheutje water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Schil de peren en snij ze in 4 stukken. Leg ze in een pan.
    2. Voeg de kaneelstokjes toe.
    3. Voeg de suiker (zoetstof) en de vanille suiker toe.
    4. Giet de port erover.
    5. Laat 't geheel ongeveer 2,5 uur sudderen tot de peren zacht en rood zijn.

    Tip

    Als de peertjes gaar zijn, proef ik of ze zoet genoeg zijn. Voeg evt. wat extra zoetstof of suiker toe. De peertjes zijn ook heerlijk in vanillevla met een toefje slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren