Eenvoudige tomatensaus

    Eenvoudige tomatensaus

    6keer bewaard
    15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Het is een zeer eenvoudige en smakelijke tomatensaus, die zo klaar is. Deze saus kan in vele gerechten gebruikt worden, maar het bekendste gerecht is natuurlijk pasta. Wie weet er een betere manier om een pastasaus te bereiden dan met verse tomaten?

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo verse rijpe tomaten
    • 100 ml extra vergine olijfolie
    • 12 blaadjes verse basilicum
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Zet aan de onderkant van de tomaten een kruisje met een scherp mesje.
    2. Dompel enkele seconden onder in kokend water.
    3. Leg ze in een ijskoud waterbad. Verwijder de velletjes van de tomaten en snij ze doormidden. Verwijder de zaadjes en snij ze in partjes.
    4. Doe de stukjes tomaat in een pan en laat gedurende tien minuten pruttelen.
    5. Breng de saus op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie en voeg als laatste de gehakte basilicum toe.

    Tip:

    Je kunt eventueel ook wat suiker toevoegen. Door de toevoeging van een snufje suiker wordt de zuurgraad van de tomatensaus lager.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    goed mijn kinderen dol op - 10 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren