Runderstoofpot met aardappel en wortel

    Runderstoofpot met aardappel en wortel

    29keer bewaard
    2uur20min


    2074 personen hebben dit gemaakt

    Stevige runderstoofschotel die je uit een diep bord of kom kunt eten. Het is een complete maaltijd door de toegevoegde aardappel en wortel. Je kunt het rundvlees ook door lam vervangen voor een 'Ierse' stoofpot. Voeg meer maizena toe als je de stoofpot meer gebonden wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 900 gr stoofvlees rund, in blokjes
    • 45 ml zonnebloemolie
    • 4 runderbouillonblokjes
    • 950 ml water
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 3 grote aardappels, geschild en in blokjes
    • 4 winterwortels, in stukjes van 2,5 cm
    • 4 stengels bleekselderij, in stukjes van 2,5 cm
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 2 theelepels maizena
    • 2 theelepels koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Braad het rundvlees rondom bruin aan in olie in een braadpan met deksel op middelhoog vuur. Los de bouillonblokjes op in water en giet dit bij het vlees in de pan. Roer rozemarijn, peterselie en peper erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat met het deksel op de pan 1 uur sudderen.
    2. Voeg na 1 uur de aardappels, wortel, selderij en ui toe. Los de maizena op in 2 theelepels koud water en roer goed door de stoofpot. Doe de deksel op de pan en laat nog eens 1 uur sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    Heerlijk. Ik heb het bereid op de Borretti buitenkeuken icm Weber Dutch oven. Half magere en half gewone riblappen. Zeer smakelijk en eenvoudig te bereiden. - 16 dec 2015

    1

    - Gewaardeerd op - 11 nov 2015

    RicharddeBruijn
    0

    Erg lekker. De halve zondagmiddag staan pruttelen. We hebben genoten. Voor herhaling vatbaar. - 10 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren