Eenvoudige pasta ovenschotel

    Eenvoudige pasta ovenschotel

    58keer bewaard
    40min


    194 personen hebben dit gemaakt

    Een ontzettend makkelijk recept, supersnel te bereiden en nog lekker ook! Je kunt hier elk soort (korte) pasta voor gebruiken, ik heb voor fusilli gekozen. Serveer er een frisse salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr mager rundergehakt
    • 800 gr rode pastasaus
    • 450 gr fusilli pasta
    • 225 gr geraspte mozzarella kaas (of jonge kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet af. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Bak het gehakt rul en bruin in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet het vet af.
    3. Voeg de pastasaus en de pasta toe aan het gehakt, meng goed door. Doe een laag van het pastamengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas. Herhaal deze lagen.
    4. Bak de schotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    RosalynndeJong
    4

    Inderdaad heel simpel om te maken, gemakkelijke ingrediënten en net wat lekkerder dan een normale pasta. Smaakt lekker en je kunt er veel mee variëren, een aanrader ! (: - 16 jun 2014

    3

    Leuk eenvoudig recept, eten de kinderen hun pasta net weer ff anders. Je kan ook nog een eerst een groentepakket wokken en dit door de pasta/gehakt saus doen. Overigens is 25 minuten in de oven echt niet nodig, want alle ingrediënten zijn al gaar voor ze in de oven gaan. 10 minuutjes om de kaas te laten smelten is ruim voldoende. - 24 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren