Makkelijke Coq au Vin

    Makkelijke Coq au Vin

    13keer bewaard
    2uur10min


    20 personen hebben dit gemaakt

    In een traditioneel recept voor coq au vin wordt de lever en het bloed van de haan gebruikt in de saus, om het rijker en smaakvoller te maken. Hier is het bloed en lever vervangen door gezeefde tomaten (passata) voor een heerlijke saus, die makkelijker te verteren is en ook nog eens makkelijker om te maken! Ik gebruik kippendijen in plaats van haan, omdat je dat makkelijker kunt krijgen en ook nog eens malser is. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 6 kippendijen
    • 1 ui, dun gesneden
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 2 wortels, in plakjes
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 1/2 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel maizena
    • 40 ml Cognac of brandewijn
    • 500 ml rode wijn
    • 200 ml water
    • 150 ml gezeefde tomaten (passata)
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 kleine handvol fijngehakte verse peterselie
    • 1 laurierblad
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 200 gr spek, in stukjes
    • 250 gr champignons, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Vehit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en braad hierin de kip rondom bruin aan in 5-10 minuten. Voeg ui, sjalot, wortel en knoflook toe en bestrooi met bloem en maizena. Meng goed door en schenk dan de Cognac erbij. Flambeer op hoog vuur en draai daarbij de pan rond naar alle kanten.
    2. Zodra de vlammen doven, voeg je de rode wijn, water, passata, tijm, peterselie, laurierblad, zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 1 uur sudderen op laag vuur.
    3. Bak ondertussen het spek uit in een koekenpan tot het bruin is, in ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg toe aan de pan als de kip 1 uur gesudderd heeft, samen met de champignons. Laat nog 30 minuten zachtjes koken, zonder deksel op de pan. Voeg eventueel naar smaak nog kruiden toe en verwijder het laurierblaadje voor serveren.

    Video

    Coq au Vin
    Coq au Vin

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren