Tonijn en groenten antipasti

    Tonijn en groenten antipasti

    2keer bewaard
    1uur30min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is voor een grote hoeveelheid. Ik wek vaak wat in om het met Kerst cadeau te geven. Heerlijk met stokbrood en een glas rode wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 56 

    • 400g bloemkoolroosjes
    • 800g inmaak uien
    • 300g gehakte rode paprika
    • 300g gehakte groene paprika
    • 250g gehakte bleekselderij
    • 2 komkommers - geschild, ontzaad en gehakt
    • 250g wortels, gehakt
    • 450ml olijfolie
    • 450ml gedistilleerde ciderazijn
    • 175g tomatenpurée
    • 1 eetl inmaakkruiden, in een kaasdoek zakje
    • 150g zwarte olijven, ontpit en gehakt
    • 150g groene olijven, ontpit en gehakt
    • 3 (300g) blikken gehakte champignons
    • 2 (185g) blikken tonijn in bronwater, uitgelekt en gevlokt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Doe de bloemkool, uien, rode paprika, groene paprika, selderij en komkommer in een grote kom onder lichtgezouten water. Laat 8 tot 12 uur, of de hele nacht, weken.
    2. Doe de wortels in een kleine kom met lichtgezouten water. Laat 8 tot 12 uur, of de hele nacht, weken.
    3. Giet de olie, azijn, tomatenpurée en inmaakkruiden in een grote pan. Breng aan de kook. Giet het water van de wortels af, spoel ze even na en voeg ze toe aan de pan. Kook gedurende 10 minuten.
    4. Giet het water van de resterende groenten af en spoel ze nog even na, voeg ze toe aan de pan en kook gedurende 10 min, tot de bloemkool gaar maar nog stevig is.
    5. Roer de olijven, champignons en tonijn erdoorheen. Neem van het vuur en verwijder het zakje inmaakkruiden. Schep het hete mengsel in gesterliseerde potten en bewaar ze in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren