Witlofschotel met aardappelpuree, paprika, gehakt en mozzarella

    Witlofschotel met aardappelpuree, paprika, gehakt en mozzarella

    12keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In deze ovenschotel worden groenten op een aparte manier samengevoegd en klaargemaakt op een makkelijke manier.

    HannieBrederoo Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 paprika’s, in verschillende kleuren
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 theelepels Italiaanse kruiden, apart te verwerken
    • 4 struiken witlof
    • 2 tenen knoflook, apart te verwerken
    • 2 portobello’s
    • 1 rode peper
    • 1 ui
    • 300 gr rundergehakt
    • 1 bol mozzarella
    • 3 eieren
    • 250 ml melk
    • 2 zakjes kant-en-klare aardappelpuree
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Snijd de paprika’s in elk 4 platte stukken en leg deze op een met olie ingevette bakplaat. Zet deze in een oven van 200°C voor ongeveer 25 min en rooster ze, ze krijgen dan een bruin laagje en worden lekker zoet. Strooi er 1 theelepel Italiaanse kruiden over.
    2. Snijd de kontjes van de witlof af en snijd de struiken in de lengte doormidden. Snipper 1 teentje knoflook en fruit dit in de olie. Leg de struikjes witlof in de olie en bestrooi met een theelepel kruiden en een beetje zout. Bak de struikjes witlof tot ze een beetje bruin zijn en draai ze met de spatel om om de andere kant bruin te bakken. Doe dit op middelhoog vuur en laat ze nog 10 min smoren.
    3. Snijd de portobello’s in dunne plakken, ongeveer een ½ cm dik en bak deze kort +/- 2 min in de olie.
    4. Neem de rest van de kruiden en knoflook en de rode peper en snijd het allemaal lekker klein. Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze zachtjes aan. Doe het gehakt met wat zout en peper erbij en rul dit tot het gaar is.
    5. Maak de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking.
    6. Neem een diepe ovenschaal van 25 cm lang en begin met een dun laagje gehaktmengsel, leg daarop de plakjes portobello, dan weer een laagje gehakt, dan een laagje met de geroosterde paprika's, dan de aardappelpuree, daarop de witlof met de platte kant naar beneden. Snijd vervolgens de mozzarella in plakken en leg deze helemaal bovenop.
    7. Neem de melk en kluts de eieren met wat zout en peper en giet dit over het geheel uit. Zet dit een half uur tot 3 kwartier in een voorverwarmde oven van 200°C tot er een mooi bruin laagje op zit en de witlof geheel gaar is.

    Tip

    Voor een bruin laagje strooi er dan nog wat geraspte kaas over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren