Pannenkoek appelschijven

    Pannenkoek appelschijven

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Wat het idee is, is vrij simpel: Schijfjes appel bakken in pannenkoekenbeslag met kaneel. Dit kan in de oven waardoor ze minder snel kapot gaan en knapperiger worden, maar het is makkelijker in de koekenpan.

    GinoVledder Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 375 gram bloem
    • 1 mespunt zout
    • 3 grote eieren
    • 2,5 afgestreken eetlepel kaneel
    • 6 zoet-zure sappige appels
    • 750 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Boor het midden van de 6 appels eruit. Laat de 6 appels heel!
    2. Snij de appels in cirkels met het gat (dat je er net hebt uitgesneden) in het midden.
    3. Maak het beslag, met een kant en klaar pakje, of gebruik 375 gram bloem, 3 eieren, 750 ml melk en een mespunt zout. Voeg hier de kaneel aan toe.
    4. Laat in het beslag een paar appelschijven intrekken, ong. tien seconden lang.
    5. Verwarm je pan voor met wat boter/olijfolie en leg hierin een paar appelschijven.
    6. Bak deze goudbruin, en herhaal de laatste twee stappen tot je beslag/appels op zijn. Indien gewenst kan je meer klaarmaken.
    7. Serveer de appelschijven met suiker of stroop of poedersuiker.

    Tip

    Bij elke nieuwe laag appelschijven in de pan, voeg je een beetje nieuwe olie toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren