Wortelsoep met rode linzen

    Wortelsoep met rode linzen

    5keer bewaard
    1uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke, gezonde, kruidige, vegetarische herfstsoep met wortel, pastinaak, selderij, ui en kokosmelk ruikt niet alleen geweldig, maar smaakt ook zo! Ik krijg altijd complimenten als ik deze soep maak.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50 gr boter
    • 1,5 eetlepel fijngesneden verse gember
    • 1/4 theelepel pimentpoeder
    • 1/4 theelepel komijnpoeder
    • 1/4 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel korianderpoeder
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 pastinaak, in stukjes
    • 1 stengel bleekselderij
    • 700 gr wortels, in plakjes
    • 85 gr rode linzen
    • 25 gr witte rijst
    • 1,5 liter groentebouillon (mag van een blokje)
    • 3/4 van een blik kokosmelk
    • 4 eetlepels gehakte verse koriander
    • 2 eetlepels limoensap (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Smelt de boter in een grote zware braadpan met deksel op laag vuur en voeg alle kruiden toe als de boter is gesmolten. Roer ongeveer 3 minuten door de kruidige gesmolten boter.
    2. Voeg de gesnipperde ui toe, en bak zachtjes 5 - 10 minuten met de deksel erop tot de uien zacht zijn geworden. Voeg de stukjes pastinaak, wortel en bleekselderij toe. Roer goed door de pan en laat 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
    3. Roer de rode linzen en ongekookte rijst door de pan, en giet na een minuutje roeren de groentebouillon erbij. Doe de deksel weer op de pan en laat 30 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten zacht zijn. Zet het vuur daarna uit en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
    4. Zet de soep weer op laag vuur en giet de kokosmelk erbij. Roer en voeg ook de fijngehakte koriander toe. Zorg dat de soep niet meer kookt, want dan verdwijnt de romige smaak van de kokosmelk. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep op in soepkommen en serveer met een takje verse koriander, een klein scheutje limoensap (optioneel), en wat kokosmelk ter versiering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren