Farfalle met tonijn, spinazie en pesto

    Farfalle met tonijn, spinazie en pesto

    16keer bewaard
    45min


    131 personen hebben dit gemaakt

    Een romige pestosaus met spinazie, farfalle en tonijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (500g) pak farfalle pasta
    • klontje boter
    • 200ml halfvolle melk
    • 4 eetl pesto
    • 200g verse spinazie, fijngesneden
    • 100g champignons, in plakjes
    • 3 (185g) blikken tonijn op water, uitgelekt
    • 3 tomaten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook dit in 8 tot 10 minuten al dente; giet af.
    2. Smelt de boter in een grote pan op matig hoog vuur. Voeg de melk en pesto toe en breng dit al roerend met een garde aan de kook. Zet zodra de melk kookt het vuur lager en voeg de spinazie en champignons toe. Kook zachtjes zo'n 3 tot 4 minuten door, terwijl je af en toe roert. Voeg de gekookte pasta, tonijn en tomaten erdoor en roer zachtjes door elkaar. Kook nog 3 tot 5 minuten langer door tot alles goed verhit is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    3

    Dit gerecht heeft een zeer flauwe smaak, Ik had er nog groentebouillonblokjes aantoegevoegd voor extra kruiding, maar de smaak bleef flauw - 30 nov 2011

    1

    Ik heb mijn eigen draai aan het recept gegeven. Ik heb veel meer (rode) pesto, veel meer spinazie gebruikt (met een teentje knoflook), tonijn op basis van olie en geen melk. Je krijgt dus geen sausje maar een lekker prutje dat je door de pasta roert. Absoluut niet flauw. - 16 apr 2014

    0

    Ik vond dit erg lekker! Ik maak dit wel zonder pesto en ik voeg veel zout toe! - 26 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren