Appeltaart met bladerdeeg

    Appeltaart met bladerdeeg

    Foto recept: Appeltaart met bladerdeeg
    1

    Appeltaart met bladerdeeg

    (5)
    25min


    163 personen hebben dit gemaakt

    Een heel eenvoudig recept voor appeltaart, klaar in 25 minuten. Je karameliseert de appels in de pan en voor de bodem gebruik je bladerdeeg. Simpel, snel en lekker!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 appeltaart

    • 2 grote appels
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel boter
    • 3-4 velletjes bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de appels en snij in plakjes.
    2. Meng de appel, suiker, boter en kaneel in een koekenpan op hoog vuur en laat de appels karameliseren. Laat de plakjes appel uitlekken, maar bewaar de saus.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C.
    4. Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee een taartvorm van 20 cm doorsnee. Leg de plakjes gebakken appel op het deeg en bak de taart 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Schenk de overgebleven saus vlak voor het serveren over de appels.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Juul-2
    van
    0

    De bladerdeeg aan de onderkant vd taart wordt heel zacht, helaas ... kan je hier wat aan doen ? De bladerdeeg aan de bovenkant is wel lekker knapperig  -  22 apr 2017

    Minspinspaan
    0

    De baktijd klopt niet. Tenminste niet als je een rol bladerdeeg uit het koelvak gebruikt. Die moet 40 minuten bakken! Ik vond het ook absoluut niet een wow-taart.  -  14 okt 2016

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren