Brandada de bacalao (romige kabeljauwspread met aardappel)

    Brandada de bacalao (romige kabeljauwspread met aardappel)

    7keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig maar luxe Spaans hapje of voorgerecht van kabeljauw. Je kunt gezouten kabeljauw gebruiken, maar zorg er dan wel voor dat je het een nacht weekt in water (ververs het water 2-3 keer) en voeg geen zout meer toe aan het recept. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 ml extra vergine olijfolie
    • 500 gr verse kabeljauwfilet
    • zout naar smaak
    • 1 grote aardappel, gekookt
    • 100 ml melk
    • toastjes, om op te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zout naar smaak toe. Voeg de kabeljauwfilets toe en bak aan beide kanten tot de kabeljauw helemaal gaar is. Haal van het vuur en leg de kabeljauw op een bord; bewaar de olie.
    2. Verwijder het vel van de kabeljauw en pureer de vis met een vork.
    3. Schil de aardappel en snij in stukjes. Pureer de aardappel met een vork en meng dan de gepureerde kabeljauw erdoor. Voeg de melk toe en meng goed door.
    4. Voeg geleidelijk de bewaarde olijfolie toe aan het mengsel, beetje bij beetje. Meng goed door na elke toevoeging, tot je een glad mengsel krijgt.
    5. Serveer de romige kabeljauwspread op toast.

    Video

    Brandada de bacalao
    Brandada de bacalao

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren