Cocido Madrileño (stoofpot uit Madrid)

    Cocido Madrileño (stoofpot uit Madrid)

    2keer bewaard
    9uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze Spaanse stoofpot is een hartige, complete maaltijd, bestaande uit een hoofdgerecht en soep. Smaakt heerlijk tijdens koude winterdagen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr runderschenkel
    • 1 chorizoworst van 200 gr
    • 300 gr kippendijen
    • 300 gr speklappen
    • 1 stuk mergpijp
    • 1 stuk varkensbot
    • 1,5 liter koud water
    • 500 gr kikkererwten, een nacht geweekt
    • 1/2 witte kool, dun gesneden
    • olijfolie, om in te bakken
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 handvol vermicelli (of andere pasta voor in de soep)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 8uur weken  ›  Klaar in:9uur 

    1. Leg alle stukken vlees en botten in een snelkookpan. Bedek met koud water en breng aan de kook, zonder de deksel op de pan. Schep eventueel schuim af van de bovenkant.
    2. Voeg de kikkererwten toe en voeg zout naar smaak toe. Doe de deksel stevig op de snelkookpan en laat 30 minuten onder druk koken.
    3. Breng ondertussen een pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de kool toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
    4. Verhit een royale hoeveelheid olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak een minuut. Laat de kool uitlekken en voeg toe aan de pan met de knoflook, en breng op smaak met zout. Bak tot de kool zacht is.
    5. Haal het deksel van de snelkookpan (als het veilig is om te doen) en giet de bouillon door een zeef in een pan. Breng de bouillon aan de kook en voeg de vermicelli toe. Kook tot de pasta gaar is.
    6. Leg het vlees uit de snelkookpan op een serveerschaal en schep de kikkererwten er omheen en de kool ernaast. Serveer met kommen soep erbij.

    Video

    Cocido Madrileno
    Cocido Madrileno

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    patriciavs
    1

    een echt lekker en authentiek recept - 28 apr 2014

    snegren
    van
    0

    Super veel smaak, echt heerlijk - 17 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren