Vatrushki (Russische kaaskoekjes)

    Vatrushki (Russische kaaskoekjes)

    4keer bewaard
    4uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze Russische snacks zijn gemaakt van kleine deegbakjes met een kaasvulling. Traditioneel wordt voor de vulling 'tvorog' gebruikt, een soort kwark, maar je kunt het ook met ricotta maken. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 kaashapjes

    • Deeg
    • 10 gr gedroogde gist
    • snufje suiker
    • 110 ml warme melk
    • 250 gr bloem
    • 50 gr boter, gesmolten
    • snufje zout
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 ei
    • 2 eetlepels suiker
    • Vulling
    • 500 gr ricotta (of kwark)
    • 1 ei
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 2 eetlepels zure room of crème fraîche
    • 1 eidooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 3uur rijzen  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Los de gist op in 110 ml warme melk met een snufje suiker. Laat een paar minuten staan, tot het mengsel gaat bubbelen.
    2. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden, voeg het gistmengsel, gesmolten boter, snufje zout, vanille, ei en 2 eetlepels suiker toe. Meng voorzichtig door, leg dan op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed 5 minuten door, tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Leg het deeg in een ingevette kom. Bedek de kom met een vochtige doek en laat op een warme plek 1 1/2 tot 2 uur rijzen. Als het in volume is gerezen, druk het deeg dan in en laat het nog eens 1 uur rijzen, het moet in volume verdubbelen.
    3. Snij het deeg in 4 gelijke stukken en snij elk deel weer in 3 stukken. Rol elk stuk deeg in een bal en leg ze op een licht met olie ingevette bakplaat. Druk elk balletje licht plat en laat 20 minuten rijzen op de bakplaat.
    4. Meng kaas, ei, suiker, vanille en zure room om de vulling te maken.
    5. Druk de bodem van een glas in het midden van elk rondje deeg, om ruimte te maken voor de vulling. Vul de rondjes met het kaasmengsel. Bestrijk de randjes met eidooier. Dek af en laat 20-25 minuten rijzen.
    6. Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, tot ze goudbruin zijn.

    Video

    Vatrushki
    Vatrushki

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren