Speculaas cupcakes

    Speculaas cupcakes

    23keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke, kruidige cupcakes met de smaak van Sinterklaas door de speculaaskruiden en amandelextract! Je kunt nog een glazuur maken van witte chocolade en roomkaas, maar zonder glazuur zijn de cakejes ook al erg lekker!

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Cupcakes
    • 125 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden
    • 75 gram boter, in stukjes
    • 80 ml melk
    • 60 gram bruine suiker
    • 60 gram kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 1 eidooier
    • 1 theelepel amandelextract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Bekleed een muffin bakplaat met 12 papieren cupcakevormpjes.
    2. Meng het meel (gezeefd) met de speculaaskruiden en zet opzij.
    3. Verhit de boter en de melk in een kleine steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten.
    4. Klop de suiker, eieren, eidooier en amandelextract met een elektrische mixer tot een iets dikker en lichtgeel mengsel. Voeg al mixend geleidelijk het meelmengsel toe, afgewisseld met het warme melkmengsel. Mix tot alles goed gemengd is.
    5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes helemaal afkoelen voor je er eventueel nog glazuur op doet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Ze waren lekker! Volgende keer maak ik ook het glazuur, maar zonder zijn ze inderdaad ook al erg lekker. - 25 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren